Artūras Juškėnas: „Reikalinga pergalė ir čempionų titulas“

Šeštadienį Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygoje sužaistos antrosios finalo rungtynės. Dėl čempionų vardo kovojantis Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipa rezultatu 25:27 (10:15) nusileido Klaipėdos „Dragūnui“.

Klaipėdiečiai serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0.

Po pirmojo kėlinio „Dragūnas“ svečiuose susikrovė solidžią persvarą – 10:15. Antroje rungtynių dalyje dzūkams niekaip nepavyko priartėti prie klaipėdiečių, kuriems puikiai pavyko išlaikyti pirmajame kėlinyje įgytą saugų pranašumą.

Paskutinio šiaudo Alytaus ekipa galėjo griebtis rungtynių pabaigoje, kai iš aikštės buvo pašalinti du „Dragūno“ žaidėjai. Tačiau Žygimantas Micevičius neįmetė 7 metrų baudinio, o Aistis Pažemeckas puikiai apsigynė prieš lemiamas alytiškių atakas. 

Alytiškių ekipoje daugiausiai įvarčių pelnė Žygimantas Micevičius. Jam pavyko įmesti 7, Gintautui Adamkevičiui ir Tadui Stankevičiui – po 5 taiklius metimus.

Prie „Dragūno“ pergalės labiausiai prisidėjo 7 įvarčius pelnęs Mindaugas Dumčius. Po 6 įmetė Gražvydas Juška ir Igoris Kopišinskis.

Alytaus rankininkų treneris Egidijus Petkevičius teigė, kad komanda darė vaikiškas klaidas.

„Įsivėlėme į vaikišką žaidimą „Bėgu, metu, pasuoju nežinia kur“ ir išėjo, kad patys save nusižudėme. Tikrai buvo pora vaikiškų klaidų, pora perdavimų priešininkams į rankas ir dėl to mes praleidome greitus įvarčius ir komanda visiškai išsiderino. Antrame kėlinyje bandėme susiimti, bet „Dragūnas“ yra tokia komanda, kuri laimėdama 5 įvarčiais gali tą persvarą iššvaistyti ir pralaimėti varžybas.

Išėjo taip, kad šiandien jie buvo stipresni ir sužaidė labai gerai. Iš tiesų labai gerai sužaidė tie žaidėjai, iš kurių to nesitikėjome, laukėme ir ruošėmės kitiems. „Dragūnas“ yra „Dragūnas“, ne veltui jie jau šešis kartus čempionai. Labai nustebino kraštas – Gražvydas Juška, kuris tikrai puikiai sužaidė tiek gynyboje, tiek puolime. Jis buvo vienas iš šios pergalės kalvių“, – komentavo E. Petkevičius ir pridūrė, kad ruošdamiesi trečiosioms rungtynėms ieškos priešnuodžių klaipėdiečių atakoms.

„Ginklų dar nesudėsime, viskas priešakyje“, – tikino E. Petkevičius.

„Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas teigė, kad buvo bandyta varžovams primesti savo žaidimo stilių, tačiau tai pavyko ne iki galo.

„Susidarė tradicija, kad rungtynių pradžioje mes visada atiduodame iniciatyvą, tik paskui susitvarkome. „Neįeiname“ į rungtynes taip, kaip turėtume tai padaryti ir jau pradžioje „užmūčyti“ varžovą, jei galima taip pasakyti. Greitų atakų galbūt buvo šiek tiek daugiau nei pirmose rungtynėse, bet ne tiek, kiek norėtųsi. Tačiau mūsų pozicinis žaidimas, manau, šiandien buvo labai drausmingas ir suklydome labai mažai kartų. Gražvydas Juška nustebino ir mane, bet tam jis ir buvo pakviestas į komandą, kad nustebintų. Šiandien jis tai puikiai atliko. Truputėlį iš žaidimo iškrito Edvinas Vorobjovas, bet, manau, tai laikina, nes šio vaikino galimybės šiuo metu yra beribės ir jis tikrai sužais geriau“, – apie žaidimo eigą kalbėjo A. Juškėnas.

Pasak dragūniečių trenerio, komanda kelia sau tik vieną tikslą – tapti čempionais.

„Reikalinga pergalė ir čempionų titulas, o kelių rungtynių – trejų ar penkerių – tam prireiks, mums nusispjaut. Be abejo, norėtume, kad būtų tik trejos“, – šypsojosi A. Juškėnas.

Trečiosios – ir galimai lemiamos – LRL finalo rungtynės vyks Klaipėdoje ateinantį trečiadienį, gegužės 18 d. 19 val. Primename, kad taikoma speciali akcija studentams – dviese ateinantys studentai, turintys galiojančius studento pažymėjimus, finalo rungtynes gali stebėti įsigiję vieną bilietą!

Daugiau nuotraukų iš rungtynių Alytuje rasite albume ČIA.

Palikite atsiliepimą