„Dragūno-Viesulo“ rankininkės žengė rimtą žingsnį link bronzos

Trečiadienį Kaune ir Vilniuje startavo Lietuvos moterų rankinio lygos finaliniai iki trijų pergalių mačai. Laikinojoje sostinėje pirmoje dvikovoje susitiko„ACME-Žalgiris“ ir HC „Garliava SM-CASCADA“ komandos dėl čempionių titulo, o LEU „Šviesa-Eglė“ ir „Dragūnas-Viesulas“ ekipos išbandė jėgas dėl bronzos medalių likimo.

Intrigos netrūko abiejuose mačuose, ypač didžiajame finale Kauno sporto halėje, kur  prisireikė net dviejų pratęsimų, kad išaiškinti nugalėtoją. Šįkart sėkmė lydėjo žalgirietes, kurios nugalėjo HC „Garliava SM-CASCADA“ komandą minimalia vieno įvarčio persvara 35:34 {30:30; 26:26 (14:14)}.

Vilniuje įspūdingą pergalę iškovojo viešnios Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ ekipa, įveikusi vietos LEU „Šviesą-Eglę“ kolektyvą santykiu 37:32 (14:13).

„Vilniuje gražų žaidimą pademonstravo Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ kolektyvas ir nugalėjo labiau patyrusią vietos LEU „Šviesos-Eglės“ komandą rezultatu 37:32. Atkakli ir permaininga kova vyko iki 47-tos rungtynių minutės kai rezultatas buvo lygus 25:25. Bet po to uostamiesčio septyniukė spurtavo ir atlikusios penkias be atsako rezultatyvias atakas išsiveržė į priekį santykiu 32:26 ir pergalės nepaleido iš savo rankų, kurią užfiksavo (37:32) Kauno arbitrės Aušra Žalienė ir Viktorija Kijauskaitė, savaitgalį teisėjavusios EHF moterų taurės finalui Vengrijoje. Po pirmųjų mažojo finalo rungtynių klaipėdietės pirmauja rezultatu 1:0“, – taip rungtynių eigą pakomentavo mačo inspektorius ir moterų lygos direktorius Grigorijus Gutermanas

LEU „Šviesa-Eglė“ ekipoje rezultatyviai žaidė Indrė Norvilytė (7 įv.), Rita Repečkaitė ir Viktorija Nadzeikaitė (po 6 įv.), Asta Čižaitė (5 įv.), Gabrielė Pereklytė ir Rasa Mikalonytė (po 3 įv.), Auksė Sviderskienė (2 įv.).

„Dragūnas-Viesulas“ septyniukėje nesulaikomos buvo seserys Brigita ir Roberta Ivanauskaitės pelniusios didžiąją dalį komandos įvarčių, atitinkamai  atliko 12 ir 11 taiklių metimų. Joms  aktyviai talkino Fausta Abrutytė (5 įv.), Dovilė Mižutytė ir Skirmantė Pociūtė (po 4 įv.), Austėja Rimkutė (1 įv.).

„Dragūno-Viesulo“ trenerė Auksuolė Stropienė gyrė komandą už susikaupimą ir atkaklų žaidimą.

„Merginos žaidė labai susikaupusios, nors ir įsitempusios. Vis dėlto gerai gynėmės, vienu metu turėjome 6-7 įvarčių persvarą ir stengėmės išlaikyti atotrūkį. Rungtynių pradžioje buvo labai daug klaidų, daug pražangų ir žaidėjų pašalinimų dviem minutėms. Klydome ir mes, ir varžovės. Vis dėlto galiausiai pavyko laimėti. Labai norėjome laimėti. Esame labai laimingos, net šiek tiek bijome džiaugtis. Manau, kad varžovės tikėjosi, kad bus lengvesnės rungtynės, bet mes stengėmės iš visų jėgų, kovojome kiek galėjome. Stipriai dirbame per treniruotes, einame į priekį, tobulėjame, labai tuo džiaugiuosi“, – po sėkmingų varžybų kalbėjo A. Stropienė.

Antrasis „Dragūno-Viesulo“ ir „Šviesos-Eglės“ susitikimas vyks šeštadienį, gegužės 14 d., 16 val. Klaipėdoje, Taikos pr. 61A.

Palikite atsiliepimą