„Dragūnas-Viesulas“ kovos dėl moterų lygos bronzos

Trečiadienį sužaistose antrose Lietuvos moterų rankinio lygos pusfinalio rungtynėse sėkmė Klaipėdos rankininkėms nenusišypsojo. „Dragūno-Viesulo“ žaidėjoms teko pripažinti Kauno ekipos „ACME-Žalgiris“ pranašumą. Atsakomąsias rungtynes rezultatu 36:28 (20:12) laimėjo kaunietės, kartu seriją iki dviejų pergalių laimėdamos „sausu“ rezultatu – 2:0.

„Dragūno-Viesulo“ ekipoje vėl taikliausiai rungtyniavo sesių Ivanauskaičių duetas – Brigita į savo sąskaitą įsirašė 11 įvarčių, o Roberta atliko 7 rezultatyvius metimus. Prie jų dar prisidėjo Fausta Abrutytė (4 įv.), Dovilė Mižutytė ir Skirmantė Pociūtė (po 2 įv.), Deimantė Briedytė ir Sofija Sokolova (po 1 įv.).

„ACME-Žalgiris“ gretose įvarčius pelnė Gabija Vidūnaitė (7 įv.), Audinga Kniubaitė (6 įv.), Dovilė Ilčiukaitė (5 įv.), Daiva Drevinskienė, Simona Kazlauskaitė ir Inesa Verbovik (po 4 įv.), Rita Oksaitė (2 įv.), Neringa Palionytė, Greta Rakauskaitė, Laura Žukovaitė ir Viltė Lubytė (po 1 įv.).

„Rungtynės Klaipėdoje, nors ir vyko pagal žalgiriečių scenarijų, buvo gražios ir vertos pusfinalio. Abi komandos žinojo savo vertę ir meistriškumo skirtumus. Kaunietės jau pirmoje susitikimo dalyje įgijo solidžią aštuonių įvarčių persvarą (20:12), o antrame kėlinyje dar padidino ją iki dešimties ir daugiau. Tuomet sau leido paimprovizuoti, pamodeliuoti jau tolimesnių finalinių susitikimų epizodus, kaip ir klaipėdietės, kurios nuolat mąstė apie mažojo finalo kovą, kuri lauks po savaitės. Tačiau jokiu būdu abi komandos nerodė atsipalaidavimo ar nenoro rungtyniauti visa jėga požymių. Klaipėdietės ir kaunietės grūmėsi iš peties ir vyko vyriška kova, pasibaigusi vyresnių ir aukštesnio reitingo kauniečių kolektyvo pergale aštuonių įvarčių skirtumu – 36:28“, – taip dvikovą apibūdino susitikimo inspektorius ir čempionato vyr. teisėjas Silvijus Kisinas.

Gegužės 11 d. „Dragūnas-Viesulas“ stos į kovą su Vilniaus LEU „Šviesos-Eglės“ ekipa dėl trečiosios vietos.

„Dragūno-Viesulo“ vartus ginanti Jovita Mikalauskienė po rungtynių sakė, kad tiki komandos galimybėmis pasipuošti bronzos medaliais.

„Šios dienos tikslas buvo gynyba. Norėjome neleisti varžovėms įmesti daugiau nei 40 įvarčių. Tai mūsų merginoms tikrai pavyko įgyvendinti. Manau, tai geriausios ir mažiausiai skaudžiu skirtumu žalgirietėms praloštos rungtynės. O susitikimui su „Šviesa-Egle“ mes nusiteikusios kovingai ir tikimės tik pergalės. Jei merginos sužais taip gerai, kaip šiandien, manau, tai tikrai pasiekiama. Be to, žaidėjoms puikių patarimų duoda iš Islandijos grįžęs buvęs dragūnietis Karolis Stropus, tai įneša pasitikėjimo“, – komentavo J. Mikalauskienė.

Palikite atsiliepimą