Atkrintamosiose rungtynėse „Dragūno-Viesulo“ rankininkės patyrė pralaimėjimą

Trečiadienį sužaistos pirmosios Lietuvos moterų rankinio čempionato atkrintamosios rungtynės kovoje dėl ketvirtosios vietos čempionate  tarp Šiaulių SM „Dubysa-Salve“ ir Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ komandų. Ją minimalia persvara 29:28 (11:17) laimėjo Šiaulių rankininkės.

Dramatiškoje  dvikovoje  nugalėtojoms SM „Dubysa-Salve“ komandai įvarčius pelnė Goda Tuomaitė (8 įv.), Deimantė Pupšytė (7 įv.), Urtė Mockevičiūtė (6 įv.), Ramunė Poškutė (3 įv.), Kornelija Stankūnaitė ir Rūta Abramauskaitė (po 2 įv.), Vaida Repečkienė (1 įv.).

Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ ekipoje kaip įprasta pasižymėjo Brigita Ivanauskaitė, pelniusi 13 įvarčių, jos sesė Roberta Ivanauskaitė pataikė 6 kartus, Fausta Abrutytė – 5, Dovilė Mižutytė ir Deimantė Briedytė po 2.

„Rungtynes reikia suskirstyti į dvi skirtingas dalis. Pirmame kėlinyjegana ryškią persvarą ir  iniciatyvą turėjo viešnios Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ komanda, kuri pirmavo net 17:11. Tuo tarpu antroje susitikimo pusėje jau dvikovos vairą į savo rankas perėmė Šiaulių SM „Dubysa-Salve“ ekipa. Kuri ne tik panaikino ženklų atsilikimą, bet rungtynių pabaigoje tiesiog plėšte išplėšė pergalę minimalia vieno įvarčio persvara – 29:28.

Reikia priminti, kad šio etapo varžybos vyksta pagal taurės turnyro principą, tai yra nugalėtojas paaiškės po dviejų tarpusavio susitikimų. Todėl atsakomoji dvikova, kuri numatyta balandžio 20d. uostamiestyje bus ištiesų intriguojanti bei įdomi“, – po rungtynių Šiauliuose sakė susitikimo inspektorius ir moterų lygos direktorius Grigorijus Gutermanas.

Šios poros nugalėtojas čempionato pusfinalyje susitiks su Kauno „ACME-Žalgiris“ kolektyvu, o Kauno raj. HC „Garliava SM-CASCADA“ susigrums su Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ komanda. Pusfinalyje kovos vyks iki dviejų pergalių.

Palikite atsiliepimą