Savaitgalį – jėgų išbandymas su HC „Vilnius“

Šį šeštadienį, kovo 5 d., 14 val. savo arenoje Taikos pr. 61A Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos rungtynėse susitiks su sostinės HC „Vilnius“ ekipa.

Ši komanda 2015-2016 metų sezone kol kas yra vienintelė, kuri sugebėjo įveikti daugkartinius Lietuvos čempionus. Rudenį Vilniaus ekipa „Dragūną“ palaužė 6 įvarčių skirtumu – 24:18.

Klaipėdos rankininkai savo sirgaliams žadą revanšą. Pasak „Dragūno“ vyr. trenerio Artūro Juškėno, šiomis dienomis komandoje vyrauja kovingos nuotaikos.

„Tai vienintelis varžovas Lietuvos čempionate, kuriam pavyko mus įveikti, tad, manau, vyrų nereikės papildomai motyvuoti. Be to, po šitų rungtynių mūsų dar laukia susitikimai su Vilniaus „Šviesa“ ir Alytaus „Almeida-Stronglasu“, – sakė klaipėdiečių strategas.

A. Juškėnas džiaugėsi, kad „Dragūnas“ turnyrinėje lentelėje praktiškai užtikrino mažiausiai antrąją vietą.

„Manau, kad motyvacija komandai yra didelė. Kaip nors specialiai šioms rungtynėms su „Vilniumi“ nesiruošiame, kiek esame pasiruošę, tiek“, – ramiai šeštadienio akistatos laukia A. Juškėnas.

Laukia estų egzaminas

Po poros savaičių „Dragūno“ rankininkų laukia didesnis išbandymas – Baltijos rankinio lygos akistata su Polvos „Serviti“ (Estija) ekipa.

Paaiškėjo, kad Klaipėdoje šios komandos susitiks kovo 19 d. (šeštadienį), o Estijoje – kovo 26 d. (šeštadienį).

„Pirmosios rungtynės laukia namuose. Motyvacija taip pat yra didžiulė. Norime patekti į finalinį ketvertą ir žaisti su geriausiomis Baltijos regiono šalių komandomis. Būtent ši estų komanda sezono pradžioje mus eliminavo iš Europos taurės, tad jaučiame sportinį sveiką pyktį“, – pabrėžė A. Juškėnas.

Trenerio teigimu, dauguma atžvilgių Estijos komanda yra geriau sukomplektuota, geriau pasiruošusi, tačiau tai savaime nereiškia, kad „Dragūnas“ neturi šansų.

„Kai žaidėme Europos taurėje, dar turėjome Karolį Stropų, bet ir su juo nepavyko nugalėti. Nemanau, kad šįkart bus lengviau, matysime, kaip seksis. Kamuolys apvalus, dvejos rungtynės, galimybių turime. Mums reikia tik šiek tiek sėkmės. Gana daug ką mes darome neblogai, bet pagrindinė mūsų puolimo jėga šiuo metu yra jauni ir labai jauni žaidėjai, kai kurie net nesulaukę dvidešimties. Dėl to reikia sėkmės, nes dažnai žaidimas priklauso nuo to, kaip susiklosto pirmosios atakos, kaip pasiseka įmesti pirmuosius metimus. Estų komanda nėra tiek stipresnė, kad ji čia atvažiuotų pasiimti lengvos pergalės. Ne, taip tikrai nėra, laukia gera dvikova ir labai kviečiame sirgalius mus palaikyti“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Auksės Tamulytės nuotr.

Palikite atsiliepimą