Klaipėdos rankininkams prasibrauti į LRF finalą nepavyko

Šį savaitgalį Klaipėdoje pirmą kartą vyksta Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės varžybos.

Šeštadienį pusfinaliuose žaidė ir dvi Klaipėdos ekipos – „Dragūno“ vyrai ir „Dragūno-Viesulo“ moterys. Deja, abiem uostamiesčio ekipoms nepavyko įveikti varžovų ir patekti į rytoj vyksiantį finalą.

 Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ ir Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“. Šeimininkės klaipėdietės visą rungtynių laiką atkakliai priešinosi vilnietėms, tačiau ekipos lyderės Brigitos Ivanauskaitės pastangų pasiekti pergalę neužteko. Vilnietės triumfavo rezultatu 32:28 (18:18).

„Dragūno-Viesulo“ ekipai net 17 įvarčių pelnė Brigita Ivanauskaitė, Fausta Abrutytė pridėjo 4 taiklius metimus. Vilniečių gretose rezultatyviausiai žaidė Rasa Mikalonytė, kurios sąskaitoje – 10 įvarčių. Dar 7 metimus pridėjo Auksė Sviderskienė, o Rita Repečkaitė pelnė 6 įvarčius.

Į aikštelę žengus pirmajai vyrų pusfinalių porai – „Dragūno“ ir „Almeidos-Stronglaso“ rankininkams – oras tiesiog kibirkščiavo nuo įtampos. Kova vyko įvartis į įvartį – praėjusių metų Lietuvos rankinio lygos finale kovojusios komandos neketino nusileisti ir žiūrovams dovanojo įspūdingai dinamišką žaidimą.

Pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis – 10:10, antrasis kėlinys įvarčių buvo dosnesnis. 47-ąją rungtynių minutę dragūniečiai išsiveržė į priekį trimis įvarčiais, tačiau tuomet sekė nesėkmių ruožas, kuriuo pasinaudojo Alytaus rankininkai. Jie per paskutines 11 rungtynių minučių pelnė 8 įvarčius, o klaipėdiečiams pavyko įmesti tik tris. Pusfinalio rungtynių nugalėtojas paaiškėjo paskutinėmis sekundėmis, kai Klaipėdos ekipai nepavyko išlyginti rezultato, kad būtų žaidžiamas pratęsimas.

Rezultatu 22:24 (10:10) kelialapį į LRF taurės finalą, vyksiantį rytoj, sekmadienį, iškovojo Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai.

Rezultatyviausiai Klaipėdos komandos gretose žaidė Igoris Kopišinskis, pelnęs 7 įvarčius, po 4 pridėjo Remigijus Vaičikauskas ir Lukas Simėnas, po 2 pelnė Lukas Juškėnas ir Arvydas Bučius, po 1 – Mindaugas Dumčius, Edvinas Vorobjovas, Gražvydas Juška.

Alytaus komandai 7 įvarčius pelnė Egidijus Micevičius, 6 – Tadas Stankevičius.

Po rungtynių Klaipėdos „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas teigė, kad komandai šis pralaimėjimas – gera pamoka.

„Manau, kad vyrai padarys išvadas ir sužais taip, kaip reikia tada, kai reikės. Tiesą sakant, seniai nebuvome pralošę, tai mums gera pamoka. Gaila, nesugebėjome pakeisti savotiškos susiklosčiusios tradicijos, kad taurės finalą savo mieste priimanti komanda jos nelaimi. Tačiau dėl to tikrai neverkiame, manau, kad gerai kovojome, pretenzijų žaidėjams neturiu. Be to, buvo malonu matyti, kad „Dragūne“ kaip žaidėjai subrendę žmonės siekia aukštumų. Buvęs mūsų žaidėjas Tadas Stankevičius, dabar žaidžiantis Alytaus komandoje, šiandien demonstravo išties finalo vertą žaidimą. Ačiū susirinkusiems sirgaliams už labai gerą palaikymą, tai mums labai svarbu“, – komentavo „Dragūno“ strategas.

Nepaisant pralaimėjimo, Klaipėdos komandos treneris buvo geros nuotaikos.

„Šiandien viską turėjome savo rankose, bet… Mūsų komandos jaunystė pralošė, bet jaunystė ginklų nesudeda“, – juokavo A. Juškėnas ir pabrėžė, kad „Dragūnui“ šiuo metu svarbiausia gerai pasirodyti šalies čempionate.

 

Palikite atsiliepimą