„Dragūnas-Viesulas“ iškovojo pirmąją pergalę

Trečiadienį Klaipėdoje Lietuvos moterų rankinio čempionato atidėtas rungtynes žaidė vietos „Dragūnas-Viesulas“ ir jų pagrindinė varžovė kovoje dėl ketvirtos pozicijos – Šiaulių SM Dubysos-Salvės“ ekipa.
 
Antrą šio sezono tarpusavio dvikovą laimėjo uostamiesčio rankininkės rezultatu 34:28 (18:15) ir atsirevanšavo už pralaimėjimą pirmame rate Šiauliuose.
 
Nugalėtojoms 13 įvarčių pelnė Brigita Ivanauskaitė, Dovilė Mižutytė įemetė 6, Fausta Abrutytė ir Austėja Rimkutė – po 4, Skirmantė Pociūtė – 3, o Roberta Kairytė – 2 įvarčius.
 
Šiaulių komandoje po 6 kartus pasižymėjo Urtė Mockevičiūtė ir Ramunė Poškutė, Lina Abramauskaitė ir Deimantė Pupšytė pelnė po 5, Neringa Gudaitytė – 2, o Sandra Avižinytė ir Deimantė Laurinavičiūtė po 1 įvartį.
 
Po šios klaipėdiečių pergalės čempionate neliko nė vienos ekipos, neiškovojusios taškų. Juolab šie pirmi taškai „Dragūną-Viesulą“ kilstelėjo į ketvirtą poziciją, nes pirmo rato rungtynes Šiauliuose klaipėdietės buvo pralaimėjusios mažesniu įvarčių skirtumu – 31:33.
 
„Dvikova Klaipėdoje vyko lyg ant bangų. Rezultatas nuolatos svyravo tai vienos tai kitos ekipos naudai. Vis tik reikia pasakyti, kad persvarą daugiau turėjo būtent rungtynių šeimininkės – pajūrio rankininkės. Tiesa, kartais tas pranašumas sumenkdavo iki minimumo, bet po to vėl padidėdavo. Iki pirmo kėlinio vidurio vyko permaininga kova, tai rodo rungtynių statistika 4:1, 4:5, 6:5, 9:10. Tačiau nuo šio momento dvikovos šeimininkės susiėmė ir atitrūko 14:10 ir laimėjo kėlinį 18:15.
 
Antroje susitikimo pusėje irgi viskas vyko panašiai – svyravimai tęsėsi. Vienu metu kai šiaulietės net triskart nepataikė nuo 7 metrų žymos. Tada klaipėdietėms kiek palengvėjo, jos matyt jau pagalvojo apie lengvai pelnytus du taškus. Tačiau toks mąstymas galėjo brangiai kainuoti. Šeimininkės pirmaudamos šešiais įvarčiais (27:21) nutarė pasitaupyti ir persvara akimirksniu sumenko iki minimumo 27:26. Gerai, kad laiku susigriebė ir, pelniusios iš eilės šešis įvarčius, dvikovą laimėjo gan užtikrintai – 34:28“, – po mačo trumpai reziumavo rungtynių inspektorius Romas Sindaras.

Palikite atsiliepimą