„Dragūno“ rankininkai stiprinasi ir imtynių salėje

Praėjusią savaitę Klaipėdos „Dragūnas“ galėjo lengviau atsikvėpti. Kol šeši Lietuvos vyrų rankinio klubai kovojo dėl patekimo į Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės finalinį ketvertą, praėjusių metų taurės laimėtojai dragūniečiai laisvą laiką skyrė treniruotėms ir pasiruošimui artėjančioms varžyboms.

Treniravosi su imtynininkais

„Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas pasakojo, kad laisvą savaitę komanda skyrė kitokioms treniruotėms nei įprastai.

„Treniravomės su imtynininkais. Esame dėkingi jų treneriui Artūrui Ševelkovui, kuris su „Dragūno“ vyrais dirba jau antrus metus. Jis pravedė treniruotę, kuri buvo naudinga ir įdomi. Truputį pailsėjome nuo rankinio, pasidalinome patirtimi. Manau, kad tai buvo naudinga ir imtynininkams.

Mano nuomone, toks bendradarbiavimas, kai vienų sporto šakų treneriai praveda treniruotes kitų šakų sportininkams, galėtų būti dažnesnis. Rankininkai iš šių treniruočių gauna visų organizmo raumenų krūvį, kurio negauna žaisdami rankinį, mėtydami į vartus. Gauname kontakto patirties, imtyniaujame, pailsime nuo rankinio, pakeičiame įprastą salę, įprastą aplinką“, – kitokiomis treniruotėmis džiaugėsi A. Juškėnas.

Situacija netenkina

Pasak A. Juškėno, padėtis komandoje šiuo metu – kelianti nerimą. Po operacijos sveiksta Lukas Jurys, kelio traumą patyrė Mindaugas Meškauskas, komandai padėti vis dar negali daugiau nei pusę metų traumą gydęsis Edvinas Vorobjovas, tikimasi, kad į vartus artimiausiu metu turėtų sugrįžti Lukas Simanavičius.

„Šiame sezone komandos komplektacija yra netinkama. Ko sezono pradžioje bijojau, taip ir nutiko. Išvykus Karoliui Stropui, centre liko du žaidėjai, iš kurių dabar žaidžia tik vienas. Turėjome keturis kairiarankius, dabar – tik vieną, bet žaidėjų, kurie galėtų pas mus ateiti, variantų Lietuvoje nelabai yra. Komandoje yra penki linijos žaidėjai, kuriems darbo mažai. Stiprintis turime laiko iki sausio galo, paskui jokie žaidėjų perėjimai negalimi“, – kalbėjo A. Juškėnas, pabrėžęs, kad šiuo metu yra labai sunku, bet tikslų ir planų komanda nekeičia.

Laukia stiprios komandos

Po trumpos pertraukos „Dragūno“ laukia įtemptas mėnuo.

Jau šį savaitgalį, gruodžio 5 d., dragūniečiai Vilniuje susitiks su „Šviesa“, gruodžio 9 d. Alytuje – su vietos „Almeda-Stronglasu“. Gruodžio 12-13 d. savo salėje klaipėdiečiai žais dvejas Baltijos rankinio lygos rungtynes su šiuo metu grupėje lydere esančia Minsko „SKA“ ekipa, o gruodžio 19 d. namuose laukia Lietuvos rankinio lygos rungtynės su Panevėžio HC „Grifu-Sporto gimnazija-KKSC“.

„Bus sunku, bet ir prieš „Šviesą“, ir prieš Alytų reikia laimėti. Jei nelaimėtume, prarastume pirmąją vietą, o tai yra blogai. Laimėti bus labai sunku dėl visų aukščiau minėtų priežasčių. Matysime, kaip bus. Turės pasirodyti charakteris“, – sakė A. Juškėnas.

Pasak jo, prognozuoti, kaip pasiseks rungtynėse su Minsku, sudėtinga.

„Minskas šiuo metu išėjo į Europos taurės pogrupį. Tai yra didžiulis pasiekimas visam Baltarusijos rankiniui – žaisti antroje pagal pajėgumą Europoje taurėje. Jei Minskas čia atsiveš savo pagrindinę kariauną, bus labai sunku. Kažkada, kai žaidėme visu pajėgumu, dar neišvykus Benui Petreikiui, Jonui Truchanovičiui, galėjome bent panašiai lygiomis jėgomis „kapotis“, bet ir tai pralošdavome, o kas bus dabar – nežinau“, – svarstė „Dragūno“ strategas.

A. Juškėnas sakė nesitikintis lengvų pergalių, nes, jo teigimu, reikia žiūrėti ne į varžovus ir jų žaidimą, o į save.

Palikite atsiliepimą