„Dragūnas-Viesulas“ čempionėms priešinosi iš visų jėgų

Antrąjame Lietuvos moterų rankinio čempionato rate Lietuvos čempionės Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“ rankininkės Klaipėdoje susigrūmė su „Dragūno-Viesulo“ ekipa. Žalgirietės nugalėjo uostamiesčio klubą rezultatu 37:29 (20:13).

Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ ekipoje įvarčiais pasižymėjo aštuonios rankininkės: Brigita Ivanauskaitė (9 įv.), Aistė Drakšutė, Deimantė Briedytė ir Fausta Abrutytė (po 4 įv.), Dovilė Mižutytė (3 įv.), Jolanta Mižutienė ir Dovilė Kasparavičiūtė (po 2 įv.), Akvilė Tolvaišaitė (1 įv.).

„ACME-Gaja-Žalgiris“ komandoje rezultatyviai rungtyniavo dvylika žaidėjų, iš kurių pasižymėjo Dovilė Ilčiukaitė (6 įv.), Audinga Kniubaitė ir Gabija Vidūnaitė (po 5 įv.), Daiva Būtėnaitė-Drevinskienė ir Simona Kazlauskaitė (po 4 įv.), Greta Burkaitė ir Inesa Verbovik (po 3 įv.), Laura Žukovaitė ir Viltė Lubytė (po 2 įv.), Neringa Palionytė, Rita Oksaitė ir Klaudija Šidlauskytė (po 1 įv.).

„Klaipėdoje rungtynių tarp uostamiesčio ir kauniečių pradžia buvo apylygė, tačiau po pirmojo kėlinio pusiaujo šalies čempionės spustelėjo bei laimėjusios atkarpą  5:1 ėmė tolti. O po to, kai „Dragūnas-Viesulas“ ekipos lyderė Brigita Ivanauskaitė nepataikė nuo 7m. žymos, žalgirietės nesulaikomai nuskubėjo į priekį. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad jaunosios klaipėdietės, nors ženkliai atsilikdamos antrojo kėlinio pirmoje pusėje rezultatas buvo išaugęs iki 16:25, nesudėjo ginklų ir priešinosi iš visų jėgų pripažintom rankininkėms, šalies čempionėms „ACME-Gaja-Žalgiris“ komandai. Po penketos minučių pajūrio rankininkės ištirpdė atsilikimą iki 21:26, bet tai buvo viskas, ką jos galėjo padaryti. Patyręs ir kovų užgrūdintas Kauno klubas neleido varžovėms daugiau pagalvoti apie kitokį rezultatą. Nugalėjo „ACME-Gaja-Žalgiris“ aštuonių įvarčių persvara – 37:29“, – po rungtynių dvikovos eigą įvertino susitikimo inspektorius Romas Sindaras.

DSC_1375

„Mums rezultatas svarbus tiek, kad tai būtų laimėjimas. Aktualu ir svarbu žaidimo kokybė, o tos kokybės šiandien nebuvo – gynyboje mus apžaidė, neapgynėme Brigitos Ivanauskaitės, kontratakose mus sustabdė, o poziciniame žaidime labai dažnai klydome“, – kalbėjo kauniečių treneris Antanas Skarbalius.

„Dragūno-Viesulo“ žaidėja Deimantė Briedytė sakė, kad komanda buvo nusiteikusi kovoti iki galo, bet pritrūko gerai nušlifuotų derinių.

„Trūksta treniruočių, bet apskritai komanda esu labai patenkinta, susižaidėme. Taip pat ir mūsų gynyba yra patobulėjusi“, – komandos drauges gyrė D. Briedytė.

„Dragūno-Viesulo“ trenerė Auksuolė Stropienė sakė, kad rezultatas yra neblogas.

„Manau, kad šiandien buvo gana sėkmingos varžybos. Buvo tų klaidų, bet jų jau mažiau padaryta nei anksčiau. Manau, kad ir „Žalgirio“ rankininkės nebuvo labai susikaupusios, galbūt negalvojo, kad mes joms taip pasipriešinsime. Džiaugiuosi, kad pagaliau vartai buvo gerai ginami, turėjome užnugarį. Tikrai stengėmės gintis, galbūt nebuvo ta mūsų gynyba labai švari, turėtume daugiau dirbti. Problema yra ta, kad ne visos žaidėjos lanko treniruotes, jei jos ateitų, rezultatas būtų daug geresnis, nes tik varžybose treniruotis negalima. Šiuo metu traumas yra patyrusios kelios žaidėjos. Raiščius pasitempė centre žaidžianti Aušra Stroputė, vartininkė Esina Šiušytė išsinarino čiurną, traumą vis dar gydosi Roberta Ivanauskaitė, ji pasveiks dar labai negreitai. Bandome į ritmą įvesti Aistę Drakšutę. Labai džiaugiuosi šiandienos jaunųjų žaidėjų žaidimu, žaidė drąsiai, nebijojo varžovių. Taip po truputį įsitrauksime į žaidimą ir turėsime komandą, kol kas dar komplektuojamės. Tik vieno labiausiai noriu – mažiau klaidų“, – komentavo A. Stropienė.

Daugiau akimirkų iš varžybų rasite albume ČIA.

Palikite atsiliepimą