„Dragūnas“ šalies čempionate patyrė pirmąjį pralaimėjimą

Šeštadienį Vilniuje vykusios Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos rungtynės Klaipėdos „Dragūnui“ baigėsi pirmąja nesėkme. Rezultatu 18:24 (11:11) daugkartiniai Lietuvos čempionai nusileido vietos HC „Vilnius“ ekipai.

Vilniaus komandą į priekį vedė Paulius Verbickas ir Tomas Smalakys, pelnę po 5 įvarčius, Petras Raupėnas įmetė 4 (2 iš 7 m .).

Klaipėdiečiams po 5 įvarčius pelnė Remigijus Vaičikauskas ir Igoris Kopišinskis (2 iš 7 m), po 2 pridėjo Šarūnas Ugianskis ir Mindaugas Dumčius, po 1 įmetė Arvydas Bučius, Lukas Simėnas, Lukas Juškėnas ir Karolis Bliuvas. 

Tomas Smalakys (HC “Vilnius” komandos žaidėjas): “Šiandien žaidėme, kaip tikra komanda. Norėjome iškovoti taškus, nes ir taip esame nemažai išbarstę. Treneris akcentavo, kad svarbios rungtynės, privalom kovoti ir laimėti.  Buvome labai susikaupę ir puikiai nusiteikę, manau, kad tai matėsi, nes komanda buvo susikaupusi ir  žaidėme kaip vienas kumštis. Po pertraukos tęsėme savo žaidimą, akcentavome greitą grįžimą į gynybą, nes jų „arkliukas“ yra greitas puolimas. Puikiai sekėsi apsiginti antrajame kėlinyje”, per 15 minučių jie buvo atlikę tik du tikslius metimus, iš kurių vienas buvo 7 metrų baudinys. Manau, kad per 15 minučių praleisti du įvarčius prieš čempionus yra gerai“.

Artūras Juškėnas (Klaipėdos “Dragūno” vyr. treneris): “Nesisekė beveik niekas. Tai, kad mes antrojo kėlinio 18 minutę buvome įmetę 2 įvarčius antrajame kėlinyje, daug ką pasako. Turime bėdų komandos komplektacijoje, turime dar du traumuotus žmones, kurie galbūt galėjo šiek tiek pagelbėti, bet vargu, todėl reikia daryti dideles išvadas. Didžiausia blogybė, kad komandoje neatsiranda lyderio, kuris imtųsi iniciatyvos, sakykim, šiadien buvo toks Remigijus Vaičikauskas, bet deja, jo tokiu nelaikėm ir kada lyderis komandoje yra tas, kuris mažiausiai treniruojasi nėra gerai, kažkur ne ten žygiuojame. Šios dienos rungtynių planas pradžioje puikiai veikė, bet neišnaudojome savo progų, gynyboje viskas buvo gerai, bet leidome varžovams kartoti metimus, patys nesugebėjome įmesti dviejų 7 metrų baudinių. Labai blogai šiuo metu atrodo Dumčius ir kiti keli rinktinės nariai, tikrai reikės daryti išvadas, nes taip žaisti užtenka treniruotis du kartus per mėnesį”.

Daugiau varžybų akimirkų rasite albume ČIA.

Palikite atsiliepimą