BHL: nervų karą Latvijoje laimėjo klaipėdiečiai

Šeštadienio vakarą Baltijos rankinio lygos (BHL) runtynėse Ogrėje (Latvija) Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai susitiko su vietos „Ogre/Miandum“ ekipa. Po įtempto žaidimo ir tikro nervų karo pergalę vienu įvarčiu išplėšė klaipėdiečiai – 25:24 (12:14).

Pirmasis kėlinys prasidėjo šeimininkų spurtu 5:1 ir privertė dragūniečius sunerimti. Pradėję vytis varžovus, „Dragūno“ žaidėjai sumažino skirtumą iki 2 įvarčių (6:4), tačiau Ogrės rankininkai vėl ėmėsi iniciatyvos ir persvara vėl padidėjo – 10:6. Sėkmingiau sužaidę paskutines pirmojo kėlinio minutes klaipėdiečiai rezultatą išlygino (12:12), tačiau paskutinėmis akimirkomis latviai pelnė dar du įvarčius ir po pirmojo kėlinio pirmavo rezultatu 14:12.

Antrajame kėlinyje „Dragūno“ rankininkai ėmė žaisti ryžtingiau. Įpusėjus kėlinį rezultatas buvo lygus – 18:18, kova vyko taškas į tašką. Klaipėdiečiams buvo nelengva sustabdyti latvių atakas, tad pastarieji vėl išsiveržė į priekį – 20:18, 21:19. Likus dviem minutėms iki rungtynių pabaigos rezultatas vėl buvo lygus – 24:24. Paskutiniąją rungtynių minutę lemiamą pergalingą įvartį pelnė Mindaugas Dumčius ir varžybos baigėsi rezultatu 24:25.

Rezultatyviausiai „Dragūno“ gretose žaidė Igoris Kopišinskis, įmetęs 9 įvarčius, 6 pelnė Mindaugas Dumčius, 4 – Laurynas Simonavičius, po 2 pridėjo Gediminas Vaitkus, Karolis Bliuvas ir Remigijus Vaičikauskas.

Ogrės ekipai 8 įvarčius pelnė Artis Laganovskis, 6 – Arvis Laganovskis.

DSC_0767

Rungtynės Klaipėdos komandai kainavo nemažai nervų – nesugebėję sustabdyti Ogrės rankininkų ir pramušti jų gynybos, klaipėdiečiai darė nemažai klaidų. Komandos vyr. treneris Artūras Juškėnas po dvikovos sakė, kad komanda žaidė labai blogai.

„Latvių treneris neturėjo savo geriausio žaidėjo ir optimalios sudėties komandos, dėl to jie improvizavo gindamiesi. Dėl to mums buvo didelių problemų puolime. Pradėjome žaisti nesusikaupę. Nors žaidėme visa jėga, varžovams pritaikius nestandartines gynybos sistemas, mūsų puolimas praktiškai sugriuvo. Pelnėme tik 25 įvarčius, kas yra mažai. Atsipalaidavimas buvo rungtynių pradžioje, bet vėliau visi žaidė pakankamai susikaupę, bet nestandartinė varžovų gynyba išmušė mus iš vėžių“, – komentavo A. Juškėnas.

Pasak jo, žaidėjai įpratę žaisti pagal taktines shemas, o šįkart reikėjo individualių sprendimų, kurių dauguma rankininkų nesugebėjo priimti.

„Tai parodo, kad mūsų žaidėjų individualus meistriškumas yra gana žemo lygio“, – apgailestavo A. Juškėnas.

„Dragūno“ vartus saugojęs Aistis Pažemeckas teigė, kad rungtynės buvo sunkios, tačiau džiaugėsi, kad pavyko laimėti, kad ir menku skirtumu.

„Blogai pradėjome, labai atsipalaidavę. Kai pradedame žaisti atsipalaidavę, įsivažiuoti būna labai sunku. Taip pat buvo daug klaidų, daug nepataikytų metimų. Vis dėlto geriau yra laimėti kai prastai žaidi nei pralaimėti, kai gerai žaidi. Atrodo, kad varžyboms buvome nusiteikę, bet galbūt pasąmonėje buvo tokių minčių, kad bus lengva – priešsezoninėse varžybose žaidėme su latviais, lengvai sekėsi, nesunkiai laimėjome prieš čempionus, galbūt dėl to ir buvome taip atsipalaidavę“, – sakė A. Pažemeckas.

Jis svarstė, kad galbūt atsitiesti ir laimėti padėjo per keletą metų išugdytas nugalėtojų charakteris – stengtis laimėti nenuleidžiant rankų.

DSC_0941

Sekmadienį, lapkričio 15-ąją, „Dragūnas“ žais dar vienerias BHL rungtynes – susigrums su Rygos „Celtnieks“ komanda. A. Juškėnas tikėjosi, kad sekmadienį „Dragūnas“ bus stipresnis bei mažiau atsipalaidavęs ir į Klaipėdą grįš su dviem pergalėmis.

Daugiau akimirkų iš „Dragūno“ rungtynių su Ogrės ekipa rasite ČIA

Palikite atsiliepimą