„Dragūnas-Viesulas“ nusileido šalies vicečempionėms

Šalies vicečempionės Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ rankininkės uostamiestyje trečiadienį susikovė su „Dragūno-Viesulo“ merginomis. Rungtynes skirtumu 38:26 (19:15) laimėjo garliaviškės.

„Dragūno-Viesulo“ ekipoje taikliai kaip įprasta rungtyniavo Brigita Ivanauskaitė, įmetusi 11 įvarčių, po 5 pelnė Dovilė Mižutytė ir Aušra Stroputė, po 2 – Fausta Abrutytė ir Deimantė Briedytė, 1 pridėjo Skirmantė Pociūtė.

Kauno rajono atstovių gretose taiklumu išsiskyrė Laima Bernatavičiūtė (11 įvarčių), 9 pelnė Erika Drūlytė, 4 – Kamilė Bušaitė, po 3 įmetė Diana Šatkauskaitė, Greta Rinkevičiūtė ir Emilė Aglinskaitė, 2 pelnė Laura Masiulevičiūtė.

„Tik iki pirmojo kėlinio vidurio vyko apylygė kova. Vėliau išryškėjo vis didesnė Garliavos rankininkių persvara, o galutinai „pabėgo“ antrojo kėlinio pradžioje, kuomet rezultatas tapo 27:17 HC „Garliava SM-CASCADA“ komandos naudai. Likęs kėlinio laikas buvo tik formalumas. Lietuvos vicečempionių pranašumas niekam nekėlė abejonių. Jos laimėjo 12-kos įvarčių persvara“,- rungtynių rezultatą apibendrino dvikovos inspektorius Algis Mikučionis.

DSC_0705

Klaipėdos ekipos vyr. trenerė Auksuolė Stropienė sakė, kad rezultatu, nepaisant pralaimėjimo, komanda yra patenkinta.

„Panašios baigties ir tikėjomės. Džiaugiamės, kad priešinomės ir skirtumas nėra toks didelis, koks jis galėjo būti. Žaidėjos labai stengėsi, tik, kaip visada, antrajame kėlinyje pritrūko jėgų, visas jėgas atidavė pirmajame kėlinyje. Dar turime dirbti per treniruotes, labai daug techninių klaidų. Apskritai merginos buvo nusiteikusios kovingai, labai stengėsi. Jos jaunos, galbūt dar kiek prisibijo, tačiau „pasičiupinėjus“ su stipriausiomis komandomis matome, kad viskas nėra taip baisu“, – kalbėjo A. Stropienė.

Geriausia žaidėja „Dragūno-Viesulo“ komandoje pripažinta vartininkė Esina Šiušytė tvirtino norinti pagirti komandą, kad ši labai stengėsi.

„Labai gerai pirmajame kėlinyje komanda dengėsi, susižaidė. Antrame kėlinyje darėme gana vaikiškas klaidas, nuolat praradome kamuolį, dėl to toks ir rezultatas. Manau, kad daug lėmė ir nuovargis, pagrindinės žaidėjos žaidė be pakeitimų. Taip pat neišnaudojome labai daug progų, mažai pataikėme nuo 6 metrų linijos“, – komentavo E. Šiušytė.

Jos komandos draugė A. Stroputė sakė, kad žaidėjoms akistata su patyrusia komanda buvo naudinga patirtis.

„Varžybas vertiname gana gerai. Iki šiol dar nebuvome susižaidusios, bet šiandien jau žaidėme gerai, buvo matyti komandinis žaidimas, buvo daugiau derinių. Pirmąjį kėlinį sužaidėme tiesiog puikiai, turėjome daug jėgos, tik galbūt tas jaunatviškas žaismingumas mums pakišo koją – norėjome skubėti. Bet žaidėme prieš patyrusias žaidėjas, jos ištvermingesnės. Vis dėlto šios varžybos suteikė daug patirties, esam tuo patenkintos“, – kalbėjo A. Stroputė.

DSC_0648

Po trijų turų Lietuvos moterų rankinio lygos komandų rikiuotė tokia:

1.HC „Garliava SM-CASCADA“        2          2          0          0          77:47               4
2.LEU „Šviesa-Eglė“                            2          2          0          0          72:66               4
3.„ACME-Gaja-Žalgiris                       3          2          0          1          116:87             4
4.„Dragūnas-Viesulas“                      3          0          0          3          88:115             0
5.SM „Dubysa-Salve“                        2          0          0          2           49:77               0

Palikite atsiliepimą