Prasibrauti į kitą EHF taurės turnyro etapą nepavyko

Šeštadienį savo žiūrovų akivaizdoje, žaisdami „Švyturio“ arenoje, Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai rezultatu 23:24 (10:17) nusileido Polvos „Serviti“ ekipai (Estija). Tai reiškia, kad klaipėdiečiai nepateko į tolesnį Europos EHF taurės turnyro etapą.

Pirmąsias EHF rungtynes išvykoje klaipėdiečiai pralaimėjo „Serviti“ rezultatu 29:26 (14:12). Atsakomosiose rungtynėse Klaipėdoje lietuvaičiams, norint keliauti į kitą etapą, reikėjo panaikinti trijų įvarčių deficitą. To Artūro Juškėno treniruojamiems rankininkams padaryti nepavyko.

Varžybų išvakarėse A. Juškėnas kalbėjo, kad dragūniečiai savų žiūrovų akivaizdoje sieks žaisti geriau, nei darė Estijoje.

„Ar įmanoma panaikinti trijų įvarčių skirtumą? Žinoma, kad įmanoma, tačiau reikia žaisti kur kas tiksliau, nei tai darėme Estijoje. Maždaug 50 procentų susikurtų progų neišnaudojo Igoris Kopišinskis, taip pat norėtųsi, kad labiau mus gelbėtų vartininkai. Be to, varžovai turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį, tad jie rungtynių pabaigoje buvo greitesni, tikslesni, o mes jautėmės išsekę, tiesiog trūko jėgų“, – sakė „Dragūno“ treneris.

Klaipėdiečių gretose rezultatyviausias buvo Karolis Stropus, pelnęs 8 įvarčius, Igoris Kopišinskis pridėjo 5 (1 iš 7 m), Mindaugas Dumčius – 4 (1 iš 7 m), Gediminas Vaitkus ir Šarūnas Ugianskis – po 2, Mindaugas Meškauskas ir Karolis Bliuvas – po 1.

Estų komandos sąskaitą 6 įvarčiais papildė Ardo Puna ir Romas Aizatullov, Kristijan Muulga įmetė 4, Henri Sillaste, Henri Hiied, Andriy Ternovy – po 2, Hendrik Varul ir Carl-Eric Uibo – po 1.

Po varžybų klaipėdiečių strategas A. Juškėnas sakė, kad viską lėmė prastas susižaidimas pirmame kėlinyje ir dėl to susidaręs didelis taškų skirtumas.

„Mes turime tik kelis žaidėjus, kurie gali tokiu lygiu žaisti, ir tos atsiradusios tuštumos mes šiuo metu neturime kuo užpildyti. Vieni iš tokių žaidėjų yra Mindaugas Dumčius ir Arvydas Bučius, kurie tikrai nesužaidė taip, kaip turėjo. Be to, tragiškas pirmasis kėlinys, neparuoštos atakos, greiti įvarčiai į mūsų vartus. Antrame kėlinyje kovėmės kaip lygūs su lygiais“, – komentavo A. Juškėnas.

Pasak rezultatyviausio dragūniečio Karolio Stropaus, varžybos buvo neramios, skubėta atakose ir neapsiginta.

„Trūko ramybės pirmame kėlinyje, visi norėjo galbūt daugiau žaisti individualiai, nebuvo komandinio žaidimo. Buvo nesusipratimų – kamuolį praradom, daug atakų neparuoštų, tuo pasinaudoję estai įgyvendino greitas atakas, mūsų žaidėjams nepavyko pelnyti įvarčių iš labai gerų padėčių. Tai ir lėmė, kad jie susikrovė labai didelę persvarą“, – kalbėjo K. Stropus.

Daugiau varžybų akimirkų rasite ČIA.