„Dragūnas“ – tarptautinio turnyro nugalėtojas

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai antrą kartą tapo tarptautinio rankinio turnyro pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti nugalėtojais. Penkioliktą kartą vykusiame turnyre pirmąją vietą klaipėdiečiai užsitikrino dar nesužaidę paskutiniųjų rungtynių.

Pergalingai žingsniavę dragūniečiai įveikė visas turnyre dalyvavusias komandas – Kauno „Granitą-Karį“ (rezultatu 32:24), Zwertemeer (Olandija) „Hurry-up“ (38:31) ir Dobeles (Latvija) „Tenax“ (31:25).

DSC_0244

Pirmąsias rungtynes dragūniečiai žaidė su „Hurry-up“ rankininkais. Pirmojo kėlinio pradžioje klaipėdiečiai spurtavo ir praėjus dešimčiai minučių jau pirmavo 4 įvarčiais – 8:4, o kėlinio pabaigoje, sugebėję pelnyti 5 įvarčius iš eilės, kol svečiai neįmetė nė vieno, susikrovė dviženklę persvarą – 22:12. Antrajame kėlinyje olandai kiek atsitiesė, ėmė vytis klaipėdiečius, tačiau šie išlaikė atotrūkį ir rungtynes laimėjo 7 įvarčių persvara – 38:31.

Olandų gretose rezultatyviausiai žaidė Tomas Bernatavičius, įmetęs 7 įvarčius, po 5 pridėjo Vaidas Trainavičius, Gintaras Cibulskis, Ronald Suelmann ir Herman Falke (1 iš 7 m). Klaipėdiečiams net 9 įvarčius pelnė Karolis Stropus, 8 (3 iš 7 m) – Mindaugas Dumčius, 7 (1 iš 7 m) – Igoris Kopišinskis, 5 pridėjo Mindaugas Meškauskas.

Hurry-up-Dragunas

Antrosios rungtynės – su principiniais Lietuvos rankinio lygos varžovais iš Kauno. Varžybas uostamiesčio rankininkai vėl pradėjo spurtu (4:1), pirmojo kėlinio pabaigoje pirmavo 6 įvarčiais (14:8), tačiau „Granitas-Karys“ įmetė dar 4 – kėlinys baigėsi rezultatu 14:12. Antrąjį kėlinį klaipėdiečiai pradėjo galingai – pelnė 7 įvarčius, leisdami Kauno ekipai įmesti vos vieną. Tempą „Dragūnas“ sugebėjo išlaikyti iki rungtynių pabaigos ir laimėjo 8 įvarčių skirtumu – 32:24.

Klaipėdos ekipą į pergalę vedė Mindaugas Dumčius, įmetęs 7 įvarčius (1 iš 7 m), 5 pridėjo Igoris Kopišinskis, po 4 – Arvydas Bučius ir Karolis Bliuvas (1 iš 7 m). „Granito-Kario“ komandoje rezultatyviausias buvo Mindaugas Urbonas, pelnęs 6 įvarčius (2 iš 7 m), po 3 įmetė Karolis Dambrauskas ir Mindaugas Barzdenis (1 iš 7 m).

DSC_0751

Po šių dviejų turnyro pergalių „Dragūnas“ jau turėjo 4 taškus ir iš anksto užsitikrino nugalėtojų vardą, tačiau rankininkų dar laukė akistata su Dobelės „Tenax“ komanda. Paskutines turnyro varžybas dragūniečiai pradėjo atsiplėšdami 5 įvarčiais – 8:3. Šį skirtumą jie išlaikė iki pat pirmojo kėlinio pabaigos – 17:12. Antroje varžybų dalyje „Dragūno“ rankininkai skirtumą dar padidino – 22:16, 25:18, 31:24. Paskutinę minutę latviai pelnė paskutinį įvartį ir rungtynės baigėsi rezultatu 31:25.

„Tenax“ ekipoje lyderiavo po 7 įvarčius įmetę Toms Lielais (1 iš 7 m) ir Andis Ermanis, 4 pridėjo Emils Kurzemnieks. Dragūniečių gretose rezultatyviausias buvo Mindaugas Meškauskas (6 įvarčiai), 5 pridėjo Mindaugas Dumčius, po 4 įmetė Karolis Bliuvas ir Igoris Kopišinskis (1 iš 7 m).

DSC_0051

Po apdovanojimų „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas teigė, kad tikslo laimėti šį turnyrą nebuvo.

„Uždavinys šitame turnyre – ne laimėti, o patikrinti, kaip komanda pasiruošė sezonui, ką mes galime nuveikti šiais metais. Išmėginome jaunimo komandos narius, nesu visais patenkintas, pažiūrėsime“, – kalbėjo treneris.

Pasak A. Juškėno, turnyras dragūniečiams nepasirodė sunkus: „Galbūt didesnės kovos tikėjomės su olandų komanda, manau, jie neįvertino lengvos pirmos pergalės prieš „Granitą“, taip ir atsitiko, kad gana mes gana lengvai laimėjome. Bet pasikartosiu – šio turnyro uždaviniai buvo ne tokie.“

Komandos kapitonas Arvydas Bučius sakė, kad žaidėjai džiaugiasi antrą kartą tapę turnyro nugalėtojais.

„Intensyviai ruošiamės sezonui, daug prakaito išliejome, matyti ir rezultatas, norėjome turnyrą baigti pergale. Sunkiausia vis dėlto buvo žaisti su olandais, nes jų žaidimo nelabai žinome, žinojome tik tiek, kad komandoje žaidžia trys lietuviai, nacionalinės rinktinės nariai“, – kalbėjo A. Bučius.

Kitą savaitgalį dragūniečiai vyks į Dobelę (Latvija), kur dalyvaus tarptautiniame turnyre Karlio Vitolo (Karlis Vitols) taurei laimėti. A. Juškėno nuomone, ten juos turėtų pasitikti visai kitokia „Tenax“ komanda, nes namuose žaidimas yra kitoks nei išvykose, be to, į Klaipėdą nebuvo atvykę visi latvių ekipos rankininkai. Treneris pabrėžė, kad ir artėjančio turnyro uždaviniai bus ne laimėti, o patikrinti komandos žaidimą, surasti optimalų žaidėjų septynetą bei pasiruošti Europos taurės rungtynėms su Pylvos „Serviti“ (Estija) ekipa, kurios vyks rugsėjo mėnesį.

 Turnyro rungtynių rezultatai

rezultatai

 Dalyvių rikiuotė
  1. Klaipėdos „Dragūnas“ – 6 taškai
  2. Zwertemeer „Hurry-up“ – 4 taškai
  3. Kauno „Granitas-Karys“ – 2 taškai
  4. Dobele „Tenax“ – 0 taškų
Daugiau turnyro nuotraukų rasite ČIA.

Palikite atsiliepimą