Turnyro dalyviai dalinasi pergalėmis

Klaipėdoje įpusėjo 15-asis tarptautinis rankinio turnyras, skirtas pulkininko leitenanto Rimanto Baltušio atminimui.

Praėjusiais metais šiame turnyre pirmą kartą nugalėjo Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Šiemet jie titulą bandys apginti rungdamiesi su Kauno “Granitu-Kariu”, Dobeles “Tenax“ (Latvija) ir Zwartemeer „Hurry-up“ (Olandija) ekipomis. Olandų komandos sudėtyje žaidžia trys lietuviai: Gintaras Cibulskis, Vaidas Trainavičius ir Tomas Bernatavičius.

Olandų spurtas

Pirmosiose varžybose susitiko „Hurry-up“ ir „Granitas-Karys“. Svečiams iš Olandijos, regis, nereikėjo daug stengtis, o pergalė iškovota ženkliu skirtumu – 42:25 (20:9).

DSC_0553

Rezultatyviausiai tarp nugalėtojų žaidė Herman Falke, pelnęs 12 įvarčių (2 iš 7 m). 7 įvarčiais prie pergalės prisidėjo Vaidas Trainavičius, 6 – Emiel Wehkamp, 5 – Tomas Bernatavičius, 3 – Gintaras Cibulskis. 

Kauno klube išsiskyrė Deivydas Virbauskas, pelnęs 9 įvarčius ir Paulius Šarkauskas – 5.

Šeimininkų pergalė

Penktadienį olandai susitiko su turnyro šeimininkais – Klaipėdos „Dragūno“ rankininkais. Rungtynių eiga pirmąjį kėlinį buvo stebėtinai panaši į pirmųjų varžybų, o jo pabaigoje dragūniečiai spurtavo įmesdami 5 įvarčius iš eilės, kol svečiai nepelnė nė vienos. Pasibaigus pirmajam kėliniui, klaipėdiečiai pirmavo rezultatu 22:12.

Antrajame kėlinyje „Hurry-up“ rankininkai kiek atsitiesė, ėmė vytis klaipėdiečius, tačiau šie išlaikė atotrūkį ir rungtynes laimėjo 7 įvarčių persvara – 38:31.

PAR_8713

Olandų gretose rezultatyviausiai žaidė Tomas Bernatavičius, įmetęs 7 įvarčius, po 5 pridėjo Vaidas Trainavičius, Gintaras Cibulskis, Ronald Suelmann ir Herman Falke (1 iš 7 m).

Klaipėdiečiams net 9 įvarčius pelnė Karolis Stropus, 8 (3 iš 7 m) – Mindaugas Dumčius, 7 (1 iš 7 m) – Igoris Kopišinskis, 5 pridėjo Mindaugas Meškauskas.

Nelengvas kauniečių laimėjimas

Taip pat penktadienį vyko „Granito-Kario“ ir „Tenax“ akistata. 

Visą pirmąjį kėlinį komandos žaidė apylygiai, į priekį veržėsi tai viena, tai kita komanda, tad ir rezultatas po pirmojo kėlinio buvo beveik lygus – 14:13 kauniečių naudai.

Antrajame kėlinyje žaidimas vėl vyko įtemptai, komandoms kovojant taškas į tašką. Rungtynės baigėsi minimaliu įvarčių skirtumu: 27:26 „Granito-Kario“ naudai.

Dobeles ekipoje net 11 įvarčių (4 iš 7 m) įmetė Andis Ermanis, 6 (1 iš 7 m) – Toms Lielais, 5 – Emils Kurzemnieks. Kauno komandai 9 įvarčius (3 iš 7 m) pelnė Paulius Šarkauskas, 8 (2 iš 7 m) – Mindaugas Urbonas.

Rezultatai

 

„Dragūnas“

„Granitas-Karys“ „Hurry-up“

„Tenax“

„Dragūnas“

   

38:31

 

„Granitas-Karys“

   

25:42

27:26

„Hurry-up“

31:38

42:25

   

„Tenax“

 

26:27

   
Rungtynių grafikas
Rugpjūčio 22 d., šeštadienį
15.30 val. „Granitas-Karys“ – „Dragūnas“
17.30 val. „Hurry-up“ – „Tenax“
Rugpjūčio 23 d., sekmadienį
12 val. „Tenax“ – „Dragūnas“
13.30 val. turnyro uždarymas, laureatų pagerbimas

Visi turnyro renginiai NEMOKAMI. Lauksime Jūsų!

Palikite atsiliepimą