EHF taurės turnyre „Dragūnas“ susitiks su estais

Europos rankinio federacijos (EHF) būstinėje Vienoje buvo ištraukti žemyno klubų turnyrų burtai. Pirmuosius varžovus sužinojo ir Lietuvos čempionai Klaipėdos „Dragūno“ vyrai. Ekipa savo kovas pradės išvykoje.

Antrame pagal pajėgumą turnyre, EHF taurėje, startuosiantis Klaipėdos „Dragūnas“ kausis su gerai pažįstamais Estijos čempionais Pylvos „Serviti“ klubu. Su šiuo varžovu „Dragūnas“ žais rugsėjo 5 arba 6 dieną išvykoje ir 12 arba 13 dieną namuose.

Ekipos vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas abiejų ekipų galimybes vertino vienodai ir teigė, kad kol kas kalbėti apie komandų galimybes sunku.

„Nesam sukomplektavę ekipos sezonui. Nežinom savo realaus pajėgumo. Šiuo metu abiejų ekipų galimybės vienodos. Jeigu pasieksime sau įprastą lygį ir sukomplektuosime gerą komandą, turėtume įveikti šį varžovą. Nors su estais pastaruoju metu nežaidėme, bet jų žaidimo stilių žinome. Antros rungtynės, kurias teks žaisti namie, manau, yra privalumas”, – burtus atsargiai vertino A. Juškėnas.

Vyrai

Klaipėdos ir Pylvos rankininkai daug kartų susitiko Baltijos lygos varžybose. Tiesa, praėjusį sezoną pajėgiausių Lietuvos ir Estijos klubų keliai nesusikirto, nes „Serviti“ kovojo stipriausioje pakopoje, kurioje užėmė trečiąją vietą, o „Dragūnas“ – Baltijos Iššūkio lygoje, kurioje tapo čempionu.

Pylvos klubas praėjusį sezoną taip pat rungtyniavo EHF Iššūkio taurės varžybose. „Serviti“ pirmajame etape nugalėjo Karpio „Terraquilia“ komandą iš Italijos, bet antrajame pralaimėjo Zaporožės „ZTR“ ekipai iš Ukrainos.

„Dragūnas“ praėjusį sezoną iš kovos dėl EHF taurės pasitraukė pirmajame etape, kuriame nusileido „Bregenz“ klubui iš Austrijos. Klaipėdiečiams geriau sekėsi užpernai. Tada jie pirmajame etape įveikė „Kaerjeng“ komandą iš Liuksemburgo, o antrajame pralaimėjo Bakeu „Stiinta“ ekipai iš Rumunijos.

Poros nugalėtojas kitame etape kausis su „Pfadi Winterthur“ ekipa, kurioje rungtyniauja Arūnas Vaškevičius.

Klaipėdiečių treneris šią žinią vertino itin teigiamai: „Tai šaunu, motyvuoja laimėti prieš estus. Šis varžovas sunkiai įveikiamas, bet tikrai naudingas finansine prasme.”

Palikite atsiliepimą