Jonas Truchanovičius persikelia į Austriją

Po sėkmingo 2014-2015 metų „Dragūno“ sezono jau aišku, kad klubą palieka centro/pusiau kairiojo krašto pozicijoje žaidžiantis Jonas Truchanovičius, Klaipėdos komandoje rungtyniavęs nuo 2010 metų.

Dvidešimt vienerių rankininkas jau pasirašė sutartį vieneriems metams su Austrijos „Union JURI Leoben“ klubu, kuriame jau metus rungtyniauja kitas buvęs dragūnietis Benas Petreikis.

„Gaila, bet jau kelsiu sparnus. Siekiu dar labiau tobulėti, Austrijoje žaisiu profesionalioje lygoje ir tikiuosi gerų būsimų mačų. Tai, kad šiame klube jau žaidžia Benas Petreikis, o jį treniruoja lietuvis Romas Magelinskas, labai palengvino apsisprendimą ten vykti. Mes su Benu jau daug metų pažįstami ir net neabejoju, kad man jis padės įsikurti Leobene“, – apie naują iššūkį pasakojo J. Truchanovičius.

Klaipėdoje kūno kultūrą ir sporto pedagogiką studijuojantis perspektyvus rankininkas sakė nenorintis daryti pertraukos moksluose ir sieks suderinti tiek žaidimą užsienyje, tiek studijas Lietuvoje.

DSC_0603

Duodamas interviu Klaipėdos dienraščiui „Vakarų ekspresas“ šią savaitę „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas sakė, kad komandą palikti gali ir daugiau žaidėjų.
 
„Gali būti, kad kairysis pusiau kraštas Karolis Stropus ir vartininkas Aistis Pažemeckas taip pat pasirinks užsienio klubus. Jie jau išaugo iš mūsų lygio ir yra pajėgūs išvykti į geriau apmokamus užsienio klubus. Mes nesame pajėgūs jiems mokėti europinio rankinio lygio atlyginimų. Neturime nei finansinių, nei moralinių sąlygų juos sulaikyti. Sutartį su ukrainiečiu Igoriu Kopišinskiu esame pasirašę ir kitam sezonui, tačiau sutartyje įrašytas punktas, jog radus geresnį pajėgaus užsienio klubo pasiūlymą, jo žūtbūt nelaikysime. Neturime moralinės teisės jo sulaikyti. Šiandien dar negaliu tvirtai pasakyti, kad jis padės mūsų ekipai kitą sezoną.
Mes žvelgiame į ateitį – auginamės jaunus žaidėjus, esame nusižiūrėję perspektyvių rankininkų iš Panevėžio, Šiaulių, Šalčininkų. Neatmetu galimybės, kad kitą sezoną „Dragūnas“ savo gretose turės ir porą užsienio šalių atstovų. Daug kas priklausys nuo to, ar komandoje liks Karolis Stropus ir Igoris Kopišinskis, ar ne. Jei šie žaidėjai neatsisveikins su mūsų ekipa, tada komandos komplektacija bus vienokia, jei išvyks – kitokia. Visgi norėtume ir kitąmet Lietuvoje neapleisti lyderio pozicijų. O ar tai pavyks – pažiūrėsime“, – galimus pasikeitimus komentavo A. Juškėnas.

Palikite atsiliepimą