LRL finale laukia akistata su alytiškiais

Savaitgalį „Dragūno“ rankininkai antrą kartą nugalėję Vilniaus „VHC Šviesos“ ekipą, Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos (LRL) pusfinalio seriją iki dviejų pergalių laimėjo sausu rezultatu 2:0, ir galingai žengė į lygos finalą.

Pirmąsias varžybas Klaipėdoje dragūniečiai laimėjo 13 įvarčių persvara – 36:23 (21:12), išvykoje – taip pat 13 įvarčių skirtumu: 37:24 (19:10). Pirmojo susitikimo metu vilniečių gretose trūko dviejų lyderių – Skirmanto Plėtos ir Tado Jurelevičiaus.

DSC_1263

Tuomet „Šviesos“ treneris Gintaras Paškevičius teigė, kad atsakomųjų rungtynių rezultatas, jei žais minėti rankininkai, turėtų būti geresnis. Vis dėlto „Dragūno“ rankininkai net svečiuose sugebėjo diktuoti savo žaidimo stilių ir nugalėjo įtikinamu rezultatu.

Pirmojo kėlinio viduryje klaipėdiečiai jau pirmavo 7 įvarčiais (12:5), o kėliniui baigiantis įgijo dviženklę persvarą – 17:6, 19:9.

Antrajame kėlinyje po kelių greitų dragūniečių atakų skirtumas dar išaugo – 26:13. Įpusėjus antrajam kėliniui vilniečiai sušvelnino persvarą iki 9 įvarčių, tačiau paskutinėmis minutėmis „Dragūno“ rankininkai pelnė 4 įvarčius, neleisdami vilniečiams įmesti nė vieno, ir šventė pergalę 13 įvarčių skirtumu – 37:24.

DSC_1301

Į Klaipėdos komandos sąskaitą 8 įvarčius (1 iš 7 m) įrašė Igoris Kopišinskis, 6 – Karolis Stropus, po 5 – Jonas Geryba, Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius (2 iš 7 m), 4 pridėjo Šarūnas Ugianskis, 3 (1 iš 7 m) – Lukas Juškėnas, 1 – Laurynas Simonavičius.

Vilniečiams 8 įvarčius (1 iš 7 m) pelnė Skirmantas Plėta, 7 – Tomas Bernatavičius, 4 – Valdas Drabavičius.

„Nuotaikos puikios. Buvo tikrai neramu prieš šitas rungtynes – manėme, kad bus labai sunku, bet įrodėme, kad esame visa galva aukštesni už „Šviesą“. Pirmoje rungtynėse jie neturėjo kelių žaidėjų, bet dabar jie žaidė ir mes įrodėme, kad vis tiek esame geresni“, – po atsakomųjų pusfinalio varžybų kalbėjo „Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius.

DSC_1380

Daugiau nuotraukų iš varžybų rasite ČIA ir ČIA.

Finale – kova su Alytaus rankininkais

Be didesnių sunkumų žengę į LRL finalą, dragūniečiai jame susitiks su komanda, prieš kurią žaisdami reguliariajame sezone patyrė vienintelį pralaimėjimą, – Alytaus „Almeida-Stronglasu“.

Alytiškiai į finalą taip pat atkeliavo daug nevargę – serijoje iki dviejų pergalių rezultatu 2:0 įveikė HC „Vilnius“ komandą (31:20; 24:19).

„Finale susitiksime su Alytaus komanda. Sezonas parodė, kad tai – priešininkai, verti finalo, su jais tarpusavyje pasidalinome po pergalę. Bus tikrai sunku, nes jie paprastai žaidžia mums neparankų žaidimą. Manau, bus tikrai nelengvos rungtynės, bet mūsų tikslas vienas – auksas“, – ryžtingai nusiteikęs dragūniečių kapitonas A. Bučius.

Auksu pasipuošti siekia ir alytiškiai. „Almeidos-Stronglaso“ vyr. treneris Jonas Jonuška portalui rankiniolyga.lt teigė, jog komanda nežada sustoti.

„Labai norime žengti dar laipteliu aukščiau. Alytaus rankininkams per visą istoriją nėra pavykę iškovoti aukso medalių. Suprantame, kad jei to nepadarysime šiemet, gali daugiau tokios progos ir nebepasitaikyti. Stengsimės, kovosime iš paskutiniųjų, bandysime parodyti savo ragus“, – komentavo J. Jonuška.

LRL finale bus žaidžiama iki 3 pergalių, pirmasis susitikimas vyks Klaipėdoje gegužės 9 d., antrosios rungtynės vyks Alytuje gegužės 13-ąją, trečiosios – gegužės 16 d. uostamiestyje. Jei prireiks daugiau rungtynių, jos vyks gegužės 20 ir 23 dienomis Alytuje ir Klaipėdoje.

Palikite atsiliepimą