LRL pusfinalyje – pirmoji „Dragūno“ pergalė

Trečiadienį Lietuvos čempionai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai namuose pirmosiose Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos (LRL) pusfinalio rungtynėse patiesė Vilniaus „VHC Šviesa“ ekipą ir serijoje iki dviejų pergalių pirmauja 1:0.

Įspūdinga persvara – 36:23 (21:12) – klaipėdiečiai įrodė savo pranašumą.

DSC_1288Nuo varžovų uostamiesčio rankininkai atsiplėšė jau pirmojo kėlinio pirmoje pusėje (4:2, 9:5, 14:9), o jo pabaigoje jau įgijo dviženklę persvarą – 20:10.

Antrajame kėlinyje „Dragūno“ vyrai toliau taikliai metė įvarčius, neleisdami svečiams veržtis į priekį. Iki varžybų pabaigos likus 12 minučių, komandas skyrė net 13 įvarčių (30:17), tokį skirtumą klaipėdiečiai išlaikė iki pat rungtynių pabaigos – 36:23.

Rezultatyviausiai „Dragūno“ gretose žaidė Mindaugas Dumčius, pelnęs 8 įvaričius (3 iš 7 m), taip pat 8 įmetė Igoris Kopišinskis, 4 pridėjo Karolis Stropus, po 3 įmetė Jonas Truchanovičius, Šarūnas Ugianskis, Jonas Geryba, po 2 – Laurynas Simonavičius ir Mindaugas Meškauskas, po 1 – Gediminas Vaitkus, Arvydas Bučius ir Lukas Juškėnas.

„Šviesai“ 6 įvarčius pelnė Tomas Bernatavičius, 5 – Valdas Drabavičius, po 4 – Lukas Balbierius ir Dovydas Kuodys.

DSC_1235

Svarbiose rungtynėse vilniečių ekipai negalėjo padėti du jos lyderiai – Skirmantas Plėta ir Tadas Jurelevičius.

„Tokio rezultato priežastis – tai, kad neturėjome dviejų pagrindinių žaidėjų.Jei atsakomosiose rungtynėse bus tie du žaidėjai, tai žaidimo kokybė tikrai turėtų pagerėti. Šiandien tiesiog „nesirišo“ žaidimas. Manyčiau, kad mums jaudulys pakišo koją. Tiek klaidų jau pačioje varžybų pradžioje – bent 6 klaidos per pirmas 5 minutes davė impulsą Klaipėdos komandai pelnyti labai lengvus įvarčius. Ar prireiks trečiųjų rungtynių, priklausys nuo komandos – kaip ji žais“, – žaidimą po varžybų komentavo vilniečių treneris Gintaras Paškevičius.

„Šiose rungtynėse rezultatas galėjo būti bet koks, svarbiausia – plius vienas. Ši pergalė pakankamai dideliu skirtumu iš esmės nieko nereiškia, nes kitose rungtynėse viskas prasideda iš naujo ir gali laimėti jau kita komanda. Ar prireiks trečiųjų rungtynių? Visko gali būti. Šiandien „Šviesos“ komanda žaidė be dviejų pagrindinių žaidėjų. Manau, kad šiuo metu Lietuvoje, ypač baigiantis sezonui, netekus dviejų pagrindinės sudėties žaidėjų, aikštelėje matome visiškai kitą komandą. Jei tie žaidėjai prisijungs Vilniuje, bus sunku. Tikėjomės, kad šios rungtynės taip pat bus sunkios“, – kalbėjo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

DSC_1337

„Dragūno“ vartus nuo vilniečių atakų saugojęs Aistis Pažemeckas sakė, kad varžybos komandai buvo išties neblogos, tačiau taip pat atkreipė dėmesį, jog priešininkai žaidė be savo lyderių.

„Rezultatas neblogas, kaip ir rungtynės, buvome gerai nusiteikę, supratome varžybų svarbą, turėjome apie pusantros savaitės joms pasiruošti. Reikėtų pagirti vartininką Beną Vaicekauską, kuris, mano nuomone, sužaidė turbūt geriausias savo sezono rungtynes. Vilniuje bus labai sunku, nes šiandien varžovai neturėjo dviejų pagrindinių žaidėjų. Čia tėra tik viena pergalė, Vilniuje vėl viskas prasidės nuo nulio. Reikia iškovoti dar vieną pergalę svečiuose, o tai bus beprotiškai sunku, nes „Šviesa“ žais namuose, prie savų žiūrovų, užsivedę. Tačiau mūsų tikslas yra vienas – tapti čempionais, dėl to dirbome visą sezoną“, – ryžtingai kalbėjo A. Pažemeckas.

Atsakomosios LRL pusfinalio rungtynės balandžio 18 d. (šeštadienį) vyks Vilniuje, jei prireiks trečiųjų rungtynių, jos bus žaidžiamos Klaipėdoje.

Daugiau varžybų akimirkų galite pamatyti ČIA ir ČIA.

Palikite atsiliepimą