„Dragūnas“ galingai žengė į LRL pusfinalį

„Dragūnas“ įspūdingai žengė į Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos (LRL) pusfinalį. Atsakomosiose rungtynėse šeštadienį Pasvalyje klaipėdiečiai nušlavė vietos „Rankininką/SM“ rezultatu 44:19 (18:9).

Lengva pergalė

Daugkartiniai Lietuvos čempionai visą rungtynių laiką diktavo žaidimo stilių ir, nugalėję pasvaliečius net 25 taškų skirtumu, žengė į LRL pusfinalį, seriją iki dviejų pergalių laimėję „sausai“ 2:0.

pusf2

Net 10 įvarčių „Dragūnui“ pelnė Laurynas Simonavičius, 7 – Jonas Geryba, 5 – Arvydas Bučius, po 4 pridėjo Igoris Kopišinskis ir Lukas Juškėnas, po 3 – Mindaugas Meškauskas, Lukas Jurys ir Mindaugas Dumčius, 2 – Gediminas Vaitkus, po 1 įvartį įmetė Karolis Stropus, Eivydas Račkauskas ir Šarūnas Ugianskis.

Pasvaliečių gretose rezultatyviausiai žaidė Audrius Dobrodiejus, įmetęs 5 įvarčius, 4 (1 iš 7 m) pelnė Eligijus Povilionis, 4 (1 iš 7 m) – Arnas Tekutis.

„Labai smagu, kad patekome į pusfinalį. Varžybos buvo labai lengvos, atvažiavome gerai nusiteikę“, – po varžybų sakė komandą į įspūdingą pergalę vedęs dragūnietis Laurynas Simonavičius.

pusf1

Klaipėdos rankininkų vyr. treneris Artūras Juškėnas teigė, kad dabar telieka sužinoti, su kuo teks susitikti pusfinalyje – Vilniaus „VHC Šviesa“ ar Kauno „Granitu – Gaja – Kariu“.

„Kaip visuomet, varžovų nesirenkame. Turime problemų žaisdami su „Šviesa“, nuolat sunkiai klostosi rungtynės, o „Granitas“ – taip pat labai pavojingas varžovas, nors su juo šį sezoną jau daug kartų žaidėme“, – galimų priešininkų nenuvertino „Dragūno“ strategas.

Neišvengta incidento

Priminsime, kad pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes dragūniečiai namuose laimėjo kiek mažesne, 22 įvarčių, persvara – 38:16 (20:6).

Atsakomosiose varžybose neišvengta incidento. Už nesportišką elgesį raudona kortelė buvo parodyta Pasvalio komandos žaidėjui Artūrui Balčiūnui, kuris, nesutikdamas su tokiu teisėjų ir rungtynių inspektoriaus sprendimu, šį ėmė plūsti necenzūriniais žodžiais.

Jau pasibaigus varžyboms emocingai pretenzijas dėl teisėjų darbo reiškė ir pasvaliečių treneris Otilijus Titas.

pusf4

„A. Balčiūnas nuolat yra nepatenkintas teisėjavimu. Jei nesiseka žaisti, viską verčia ant teisėjų. Čia nebuvo jokios klaidos – per rungtynes girdėjome tikrai ne vieną keiksmažodį, o išvarytas iš aikštės atėjęs prie manęs net ėmė grasinti fiziškai susidoroti. Bus surašytas raportas ir bus baudžiamas klubas, o žaidėjas – diskvalifikuotas, neaišku, vienerioms ar dvejoms rungtynėms. Šitaip negalima elgtis, čia juk sportas“, – po rungtynių sakė inspektorius Feliksas Gedvilas.

Daugiau nuotraukų rasite ČIA ir ČIA.

Palikite atsiliepimą